Hűsítő desszert: Fagyis palacsinta

Kinek ne esne jól ebben a melegben egy kis fagyi, a palacsintát pedig mindenki szereti, ha összeadjuk a kettőt, egy isteni finomságot kapunk eredményül.
Hozzávalók:
- Fél liter tej
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- Körülbelül 2 evőkanál kristály cukor
- 10 dkg reszelt csokoládé
- Szükség szerint olaj ( a tésztába egy kis kanálnyi, így nem fog letapadni, valamint a sütéshez)
- Eper,csokoládé vagy vanília fagyi szükség szerint
- Gyümölcsök díszítéshez
Elkészítés:
A tejet, a lisztet, a tojást, a cukrot és a csoki reszelék ¾-ét simára keverjük, majd teszünk bele egy csipet sót. Ha keverés közben besűrűsödik tejjel vagy szódával hígíthatjuk. A teflont olajjal kikenjünk, felforrósítjuk, majd elkezdjük sütni a palacsintát. A kisült palacsintákat külön-külön tányéron kiterítjük, majd a fagyi gombócokat rátesszük és a maradék csoki reszelékkel megszórjuk, gyümölcsökkel díszíthetjük. Fontos, hogy azonnal tálaljuk!
Sub bbnautFlash_FSCommand(ByVal command, ByVal args) call bbnautFlash_DoFSCommand(command, args) end sub