Hókifli - Remek téli édesség
A hókiflit többféle képen is elkészíthetjük. A töltelék lehet szinte bármi, de ha maradni akarunk az eredeti receptnél, válasszuk a lekvárosat.
Hozzávalók
- 1 kg búzaliszt
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg élesztő
- 40 dkg puha vaj
- 2 dl tejföl
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl szilvalekvár
Elkészítés
Egy tálba tegyük bele a cukrot, egy csipet sót és a lisztet. Mehet bele a puha vaj is, majd a tojások sárgája, a tejföl és a tejjel felfuttatott élesztő. Ezeket dolgozzuk össze egy nagy gombóccá, majd pihentessük 20 percet letakarva nedves ronggyal. Ezután nyújtsuk minél vékonyabbra, és vágjunk belőle kis kockákat. Mindegyiknek a közepére tegyünk egy teáskanállal a lekvárból. Tekerjük őket össze és már mehetnek is a sütőpapírral bélelt tepsire. 200 fokon süssük, amíg egy kicsit meg nem barnul. Tálalás előtt hempergessük meg őket porcukorban.
A hókifli mellé igyál egy finom bögre forralt bort.
Fotó: ildinyo.blogspot.com