Házi tonhalkrém fénysebességgel - A barátaim nem győzték dicsérni
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A pirítós nálam a mindennapok egyik kedvenc kelléke, bármilyen feltéttel is dobom fel, tökéletes reggelire, délutáni harapnivalónak és vacsora gyanánt is. Kicsit már untam a sima szalámi-sajt kombinációt, ezért úgy gondoltam, összedobok egy finom tonhalkrémet, hiszen pofonegyszerű és villámgyorsan kész. Szeretnéd a receptet?
Hozzávalók
- 2 tojás
- 1 tonhalkonzerv
- majonéz
- fél fej lilahagyma
- bors
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, közben felvágjuk a hagymát apró darabokra. A tonhalkonzerv tetejéről óvatosan leöntjük a növényi olajat, majd a hagymával együtt beletesszük egy tálba. Ha kész vannak a tojások, megpucoljuk őket, apró darabokra felvágjuk és hozzáadjuk a tál tartalmához. Annyi majonézt adunk az alapanyagokhoz, hogy beleforgatva őket egy krémesebb állagot kapjunk, de ne legyen túl híg (inkább adjunk először hozzá kevesebb majonézt, keverjük el a hozzávalókkal, és ha még kíván többet, akkor utólag pótolható). Annak érdekében, hogy kicsit pépesebb és kenhetőbb legyen az állaga, én kb. 3 másodpercre be szoktam tenni a turmixgépbe. A végén jöhet egy kis őrölt bors a még teljesebb ízért. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek. Voilá, kész is vagyunk: isteni tonhalkrém, a pirítós legjobb barátnője.
Az ünnepek a nyakunkon, és jó lenne valami különlegessel, de nem túl bonyolult fogással meglepni szeretteinket, vendégeinket. Ha kíváncsi vagy, én mit szolgálok fel a többieknek karácsonykor, lapozz a következő oldalra!