Házi sajtos tallér - Recept
Ebből a sós ropogtatnivalóból érdemes alapból dupla adagot készíteni, hiszen annyira finom, hogy pillanatok alatt elfogy! Nincs szükség nagy varázslatra, csak egy ostyasütőre és némi türelemre.
Hozzávalók
- 80 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 20 dkg reszelt sajt
- 25 dkg vaj
- 3 db tojás
- 5 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál só
Elkészítés
Keverjük habosra a vajat, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, hogy egy sima, közepesen tömény tésztát kapjunk. Takarjuk le fóliával, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Ha letelt az idő, gyúrjuk a tésztát diónyi gombócokká, amiket vékonyan beolajozott tálcán sorakoztassunk fel. A tésztagömböket tegyük az ostyasütőbe, és süssük ki őket. Várjuk meg míg kihűlnek, majd egy jól záródó dobozban tároljuk.
Ezt is ajánljuk: Chips házilag