Házi csokipraliné - Mert megérdemelsz egy kis kényeztetést
Édesszájúaknak ajánljuk következő receptünket! Készíts otthon pralinét és lepd meg vele magadat vagy a családodat! Vigyázz, mert nagyon hamar el fog fogyni!
Hozzávalók
- ¾ csésze cukor
- ¼ csésze barna cukor
- 3 ek vaj
- ¼ csésze tej
- ¼ tk só
- ½ tk vaníliacukor
- 60 g 60 % kakaótartalmú étcsokoládé
- 1 csésze pirított pekándió
Elkészítés
Egy tálban keverjük el a cukrot, a vajat, a tejet és a sót, majd kevergetés mellett kezdjük el melegíteni, de vigyázzunk rá, hogy ne forrjon fel. Mielőtt forrni kezd, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét és a pirított pekándiót. Kevergessük addig, míg krémes állagot nem kapunk. Egy-egy kanállal vegyünk ki belőle és képezzünk kis halmokat az előkészített tálcán. 10 percig hagyjuk hűlni, ezt követően fogyaszthatjuk. Hidegen vagy szobahőmérsékleten, légmentesen záródó tasakba téve legfeljebb 5 napig áll el.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!