Házi cseresznyés süti - Indítsd ezzel a finomsággal a nyarat!

A cseresznye az egyik kedvenc késő tavaszi-kora nyári gyümölcsünk. Kellemes íze remekül illik a süteményekhez, próbáld ki Te is! Máris mutatunk hozzá egy gyors receptet!
Hozzávalók
- 4 csésze friss cseresznye
- 2 tk liszt
A tésztához
- 171 g sótlan, olvasztott vaj
- ½ tk vaníliakivonat
- 134 g cukor
- 256 g liszt
- ⅛ tk só
A töltelékhez
- 227 g sótlan vaj
- 3 tojás
- 134 g cukor
- ⅛ tk só
- 64 g liszt
Elkészítés
Egy kézi mixerrel keverjük jól el az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot és cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és a sót is, és ha morzsás állagot kaptunk, az egészet oszlassuk el egy sütőpapírral kibélelt tepsi alján és alaposan nyomkodjuk le, hogy egybefüggő tésztává váljon. 190 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg aranyszínű nem lesz. Ekkor vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Közben a vajat daraboljuk fel, tegyük egy kisebb edénybe és folyamatos kevergetés mellett főzzük fel. Kézi mixerrel keverjük el a tojást, a cukrot, és a sót, majd adjuk hozzá a vajat és a lisztet. A kimagozott és lisztbe beleforgatott cseresznyét rendezgessük el a kihűlt tésztánkon és öntsük rá lassan az előbbi vajas keveréket. 30 perc alatt süssük készre.
Fotó: thebakerchick.com
Oldalak
