Recept

Isteni eper- és rebarbaralekvár házilag: nem kell hozzá konyhatündérnek lenned!

Érdemes kiélvezni, amíg tart az eperszezon, és a friss verzió mellett lekvárt is főzni a gyümölcsből, hogy a többi évszakban is élvezhessük zamatát. A rebarbaraszezon szintén júniusban ér véget, így ebből a zöldségből is remek dzsemet készíthetsz – még időben vagy!

Bazsalikomos eperlekvár

Hozzávalók:

  • 3 kg eper
  • 70 dkg cukor
  • 2 marék bazsalikom
  • 2 csomag dzsemfix

Elkészítés:

A bazsalikomleveleket vágjuk vékony csíkokra, az epret pedig alaposan mossuk meg és csumázzuk ki, végül vágjuk nagyobb darabokra és tegyük egy fazékba. Botmixer segítségével pürésítsük, majd keverjük hozzá a cukrot és a dzsemfixet. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, és hagyjuk 2-3 percig rotyogni. Ezután jöhet bele a friss bazsalikom, amit hozzáadva még egyszer forralunk egyet a lekváron, végül a dzsemet sterilizált üvegekbe adagoljuk, majd fejjel lefelé fordítjuk őket pár percre a tetőt ráhelyezve. Ha kihűlt, már fogyaszthatjuk is, de későbbre is elrakhatjuk a kamrában tárolva.

A rebarbaradzsem receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
Kísérleti jelleggel indították el a Google mesterséges intelligenciás keresését, az AI Overviewt, és a felhasználók máris rengeteg hibát tapasztalak.
Sztárok
Lovasi Andrástól jött egy fricskázó kritika az Ámokfutók frontembere felé, aztán rövidesen érkezett is rá a csattanós válasz. A két zenész súlyos üzengetésbe kezdett.
Lifestyle
Neked is eleged van abból, hogy a rovarok állandóan befészkelik magukat az otthonodba, a pókok pedig minden sarokból lesnek rád? Ha igen, akkor cikkünkből most megtudhatod, hogy tarthatod távol...