Háromsajtos spagetti - Egy könnyű és finom egytálétel, pillanatok alatt
Hát nem lenne szuper, ha 12 perc alatt az asztalodon teremne egy finom, olaszos tészta, amin csak úgy nyúlik a sajt? Ami krémes és forró, frissen főtt, és a családból mindenki hatalmas mosollyal szed belőle egy nagy tányérral? Hagyd el a rendelés gondolatát, 20 perc alatt elkészül ez a sajtmámorban úszó tészta a saját konyhádban is!
Hozzávalók
- 350 g tészta (legjobb, ha spagettit vagy pennét választasz)
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 ml habtejszín
- 150 ml csirke alaplé
- 100 g sajt
- só
- bors
- 2 evőkanál morzsolt petrezselyem
Elkészítés
Egy nagyobb edényben forralj vizet, majd főzd meg benne a tésztát egy kávés sóval együtt. Ha elkészült, a főzővízből egy fél bögrényit tegyél félre, a többit csepegtesd le a tésztáról.
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olajat, vágd apróra a fokhagyát és kezdd lassan megpirítani benne. 1-2 perc után add hozzá a félretett főzővizet, hogy ne égjen oda a fokhagyma. Ha újra felffort, öntsd hozzá a tejszínt és a csirke alaplevet (ha nincs otthon elkészítve, vízben fololdott húsleveskocka is tökéletesen megteszi). A forró folyadékhoz add hozzá a megfőtt tésztát és forgasd össze, hogy mindenhol bevonja.Végül a sajtot add hozzá: ez lehet trappista, emmentáli, cheddar vagy más, lágyabb sajt. Ízlésed szerint válogasd össze vagy használj akár csak egyet. Kísérletezhetsz bátran az ízekkel itt is, kis változtatásokkal teljesen eltérő ételt állíthatsz elő! Sózd és borsozd, a tűzről levéve pedig hintsd meg a petrezselyemmel. Forrón tálald.
Imádod a tésztát, ahogy én is? Próbáld ki ezeket a szuper recepteket is a következő oldalon!