Hamis fasírt lencséből - Húsmentes ebéd

Fasírtot nem csak húsból készíthetünk, hanem a vegetáriánusok nagy örömére szinte bármilyen zöldségből. Érdemes kipróbálni lencséből is, máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 40 dkg lencse
- 2 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt pirospaprika
- fél tk őrölt római kömény
- fél tk őrölt koriander
- csipet babérlevélpor
- só, bors
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés
A lencsét áztassuk be néhány órára, majd főzzük meg. Nyomkodjuk szét egy villával, majd adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk. Keverjük hozzá a tojásokat és egy kis zsemlemorzsát. Gyúrjuk az egészet masszává és formázzunk belőle fasírtokat. Forgassuk meg egy kis zsemlemorzsában, majd olajban süssük ki.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!