Hagymás burgonyapüré - Ha már unod a hagyományosat
Sokak kedvenc körete a burgonyapüré, ám egy idő után ezt a finomságot is meg lehet unni. Hogy ez ne történjen meg, dobjuk fel valami extrával! Cikkünkben ezúttal a hagymás verzió receptjét mutatjuk be!
Hozzávalók
- 800 g burgonya
- 60 g sajt
- 1 nagy hagyma
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- 1 ek olaj
- 1 ek margarin
- fél piros húsú paprika (elhagyható)
- szerecsendió
- só
Elkészítés
A krumplit hámozzuk meg, mossuk meg és kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. A hagymát és a paprikát tisztítsuk meg és aprítsuk fel, majd mindkettőt fonnyasszuk meg egy kis olajon. Sózzuk meg és fedő alatt pároljuk. A tejet és a tejszínt melegítsük fel és tegyük bele a margarint. Ha felolvadt, öntsük hozzá a megfőtt burgonyához és keverjük addig, míg krémes állagot nem kapunk. Sóval és szerecsendióval ízesítsük, majd forgassuk bele a hagymát és a paprikát, valamint a reszelt sajtot.