Habos sült banán

A banános desszertek nagyon különlegesek és finomak, így mindenkit azonnal leveszünk a lábáról, ha elkészítjük ezt a receptet.
Hozzávalók
- 4 db banán
- 1 ek. rum
- 2 db tojásfehérje
- 2 ek. kristálycukor
- 5 dkg darált dió vagy mandula
- citromlé
Elkészítés
A banánt tisztítás után hosszában félbevágjuk. A kristálycukorral a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A fél banánokat jénai edénybe helyezzük, meglocsoljuk átszűrt citromlével és a rummal. Minden banánszeletre teszünk a tojáshabból, vigyázva, hogy ne csússzon le róla. Három percig sütjük, amíg a hab meg nem szilárdul. Forrón tálaljuk, porcukorral meghintjük a tetejét.
Ezt is ajánljuk: Bolondos desszert - Konyakos banán - Katt ide!
Leadkép: quoteko.com
Oldalak
