Habban sült körte - Az ősz kedvenc gyümölcsös desszertje
Ha szeretjük a körtét, akkor ezt a desszertet egyenesen imádni fogjuk! Máris mutatjuk a habban sült verzió elkészítési módját!
Hozzávalók
- 60 dkg körte
- 10 dkg cukor
- 5-6 szem szegfűszeg
- 4 tojás
- 1 dl fehérbor
- 1 kis darab fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
A töltelékhez
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg baracklekvár
- 2 ek rum
- 1 ek áztatott mazsola
Elkészítés
A körtéket tisztítsuk meg, vágjuk félbe és szedjük ki a magházukat. Nagyjából 3 dl vizet öntsünk össze a borral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a cukor felével és a citromlével, majd forraljuk össze. Ebbe tegyük bele a gyümölcsöket és főzzük addig, amíg meg nem puhulnak. (Vigyázzunk, ne legyenek túlságosan puhák!) A lekvárt kissé melegítsük fel, keverjük bele a rumot, a mazsolát és forraljuk össze. Ezt a masszát töltsük bele a körtékbe. Ezt követően keverjük habosra a tojások sárgáját, adjuk hozzá a citrom héját, a vaníliás cukrot és 2 dkg cukrot. A fehérjéből és a maradék cukorból verjünk kemény habot, majd forgassuk bele a sárgájás keverékbe. A körtéket tegyük egy tűzálló tálba és öntsük a tetejükre a habot. 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg piros nem lesz a tetejük. Fogyasszuk, míg meleg!
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!