Gyümölcsrizs mentával - Recept
Ezzel a finom gyümölcsrizzsel nem csak a nyarat idézhetjük meg, de egyúttal hipp-hopp összedobhatunk egy laktató desszertet is.
Hozzávalók
- 25 dkg rizs
- 2 dl tejszín
- 3 ek cukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 15 dkg meggy
- 10 dkg ribizli
- 3-4 szál friss menta
- tej
- csipetnyi só
Elkészítés
A rizst feltesszük főni nagyjából negyed liter vízzel, hozzáadunk egy csipetnyi sót. Ha elfőtte a vizet, tejet öntünk hozzá, nagyjából kétszeres mennyiségűt. Amint megpuhult, keverjük bele a cukrot és a vaníliaaromát. Ezt követően vegyük le a tűzről, majd ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kimagozott meggyet és a ribizlit (ha nincs friss, befőtt vagy mirelit is jó), valamint a mentát. Ezt az elegyet aztán beleforgatjuk a rizsbe és visszatesszük a hűtőbe. Kis kelyhekben tálaljuk, gyümölcsökkel díszítjük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!