Gyümölcsös pogácsa - Délutáni harapnivaló

A gyorsan és egyszerűen elkészíthető burgonyás és sajtos pogácsa mellett készíthetünk gyümölcsöset is. Ezt azonban semmiképp se fogyasszuk melegen, csupán ha már kellőképpen kihűlt, hiszen akkor a legfinomabb.
Hozzávalók
- 50 g mazsola
- 50 g puha vaj
- 225 g liszt
- 3 tk sütőpor
- Só
- 30 g cukor
- 150 ml tej
- 1 tojás
- Ízlés szerint gyümölcsök
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki. A sütőport, a sót, a lisztet és a puha vajat tegyük egy tálba. Kézzel vegyítsük el morzsásra, majd adjuk hozzá a cukrot, a gyümölcsöket és a mazsolát, és gyúrjuk alaposan össze. Öntsünk hozzá annyi tejet, hogy jól összeálljon. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 2 centi vastagra. Nyomóforma, vagy pohár segítségével szaggassuk ki őket és tegyük a tepsibe. A tetejüket kenjük meg tojássárgájával. Nagyjából negyed óra alatt süssük készre. Vajjal és lekvárral is kiválóan fogyasztható.
Készítsd el az isteni burgonyás pogácsát is!