Gyömbéres csirke párolt spárgával és gombával - Készítsd el, nem fogod megbánni!
A serpenyős csirke párolt gombával és spárgával, valamint egy kis szójaszósszal megbolondítva igazán fenséges! Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el cikkünket!
Hozzávalók
- 600 g csirkemell
- 4 1/2 tk olaj
- 400 g spárga
- 1 kisebb hagyma
- 200 g gomba
- 1/4 tk pirospaprika
- 1 ek reszelt gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 3/4 csésze alaplé
- 1/4 csésze szójaszósz
- 1/4 csésze méz
- 2 ek kukoricakeményítő
- só, bors
Elkészítés
Egy wokban forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a felkockázott, sóval és borssal megszórt csirkehúst. Pár perc alatt pirítsuk meg, majd a húst tegyük félre. A wokba locsoljunk még egy kis olajat, majd ebbe tegyük bele a felaprított spárgát (a fás részeit vágjuk le), a hagymát és a gombát. Szórjuk meg a pirospaprikával és 4-5 percig pároljuk. Ezután jöhet hozzá a zúzott fokhagyma és a reszelt gyömbér. Közben az alaplevet keverjük el a szójaszósszal, a mézzel és a kukoricakeményítővel. Ezt adjuk hozzá a zöldségekhez, folyamatos kevergetés mellett főzzük pár percig, majd tegyük bele a félretett csirkehúst is. Forgassuk össze és rizzsel kínáljuk.