Grillezett lazac fetasajtos parajrétessel - Recept
A lazac jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre, a benne található omega-3 zsírsavaknak köszönhetően védi a szívünket, csökkenti a koleszterinszintet, és az agyunk öregedési folyamatait is lassítja. Épp ezért sokat kell belőle enni.
Hozzávalók
- 1 kg lazac
- 50 dkg paraj
- 40 dkg fetasajt
- 1 csomag réteslap
- 1 db tojás
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés
Durvára felvágjuk a spenótleveleket, majd felolvasztott vajon megpároljuk a zúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. Miután a tűzről levettük hozzáadjuk a kockára vágott fetasajtot. A tölteléket réteslapra tesszük, majd feltekerjük, ezután egy kivajazott tepsibe beletesszük, majd a rétes tetejét tojássárgájával lekenjük. Előmelegített sütőbe 180 fokon készre sütjük (körülbelül 10 perc). Miközben sül a rétes, a lazac szeleteket sóval és borssal megszórjuk, majd egy serpenyőbe kevés olívaolajban megsütjük, és kapros majonézzel szervírozzuk.
Ezt is ajánljuk: Olívás-feta sajtos muffin