Görög saláta - Könnyed ebéd
A saláták körében az egyik legkedveltebb a görög saláta. Ezt valószínűleg a remek íz világának köszönheti, mely az oregánóban és a feta sajtban rejlik.
Hozzávalók 1 adaghoz:
A salátához:
- 3 db paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 100 g kígyóuborka
- 10 szem magozott fekete olívabogyó
- 10 szem magozott zöld olívabogyó
- 200g feta sajt
Az öntethez:
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 púpozott teáskanál oregano
Elkészítés:
A citromlevet, az olívaolajat és a morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak. A paradicsomokat, az uborkát és a hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5x5 mm-es kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a hűtőben.
A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.