Gluténmentes házi avokádókrém - Egészséges vacsora
Ezzel az avokádókrémmel még különlegesebbé tehetjük a családdal együtt elköltött reggeliket vagy vacsorákat, ráadásul negyedóra alatt elkészül. Érdemes kipróbálni akár már ma!
Hozzávalók (4-6 személyre)
- 4 nagyobb tojás
- 1 avokádó
- 2 póréhagyma
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál kapor
- 1/8 teáskanál fekete bors
- 1/4 teáskanál só
- 1 teáskanál tejföl
- 1/4 csésze joghurt
Elkészítés
Vágjuk félbe az avokádót és távolítsuk el a magot. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük. Közben főzzük meg a tojásokat. Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a hagymákat. Keverjük az avokádóhoz a sót, a borsot, a kaprot, majd öntsük hozzá a citromlevet. Pucoljuk meg a tojásokat, kockázzuk fel és adjuk a többihez. Ezután az egészet keverjük el alaposan a tejföllel és a joghurttal.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!