Gesztenyés rétes

Főzni és sütni szerető barátnőnknek tökéletes ajándék lehet a saját készítésű különleges sütemény, mint például ez a gesztenyés rétes.
Hozzávalók
A fűszerhez
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 kk gyömbérpor
- 1 ek cukor
- 1 kk reszelt narancshéj
A réteshez
- 8 db réteslap (kb. 25 dkg)
- 50 dkg gesztenyepüré
- 6 ek méz
- 6 dkg vaj
- 4 tojás sárgája
- 1 dl tejföl
Elkészítés
A gesztenyét törjük át, keverjük össze 1 ek. fűszerkeverékkel, a tejföllel, a tojássárgával és a méz felével. A vajat a maradék mézzel melegítsük fel. Egy réteslapot fektessünk egy vizes konyharuhára, kenjük meg a vajas mézzel, majd jöhet egy újabb lap, és újabb vajas méz. Mindezt négyszer ismételjük meg, kenjük el a töltelék felét, és szorosan tekerjük fel. Készítsük el a másik rudat is, tegyük tepsibe, a tetejét kenjük le a mézes vajjal és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 perci, míg aranybarna nem lesz. Fahéjas, mézes, tejszínes mártást is készíthetünk mellé.
Ezt is ajánljuk: Mandarinos pudingszelet
Fotó: bbc.co.uk
Oldalak
