Gesztenyekrémleves - Recept
Gesztenyét nem csupán magában vagy süteményként lehet enni. Készíthetünk belőle akár isteni krémlevest is.
Hozzávalók
- 50 dkg héjas gesztenye
- 2 ek liszt
- 1 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 dl édes fehérbor (muskotályos)
- 4 dkg cukor
- só
Elkészítés
A gesztenye héját vágjuk be egy hegyes késsel. Tegyük kuktába, öntsük fel sós vízzel és főzzük puhára. Ezután hámozzuk meg, burgonyanyomón vagy szitán törjük át. Tegyük egy lábosba, adjunk hozzá vajat és 2 percig pároljuk. Hintsük meg a liszttel, kevergessük tovább, majd öntsük fel a borral és egy pohár vízzel. Adjunk hozzá cukrot, forraljuk fel, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel sűrűsítsük be. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.
Ha szereted a gesztenyét, akkot nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is a receptet!