Gesztenyekrémleves - Recept

Gesztenyét nem csupán magában vagy süteményként lehet enni. Készíthetünk belőle akár isteni krémlevest is.

Hozzávalók

  • 50 dkg héjas gesztenye
  • 2 ek liszt
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl édes fehérbor (muskotályos)
  • 4 dkg cukor

Elkészítés

A gesztenye héját vágjuk be egy hegyes késsel. Tegyük kuktába, öntsük fel sós vízzel és főzzük puhára. Ezután hámozzuk meg, burgonyanyomón vagy szitán törjük át. Tegyük egy lábosba, adjunk hozzá vajat és 2 percig pároljuk. Hintsük meg a liszttel, kevergessük tovább, majd öntsük fel a borral és egy pohár vízzel. Adjunk hozzá cukrot, forraljuk fel, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel sűrűsítsük be. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.

Ha szereted a gesztenyét, akkot nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is a receptet!

Fotó: mediterranealicious.com

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Pszichológiai tény, hogy az emberek nem igazán az ünnepet helyezik előtérbe, hanem azt akarják, hogy minél több szabadnapjuk legyen.
Lifestyle
Mindössze a két fő összetevőre és kevesebb mint 10 percre van szükséged hozzá.
Egészség
Cikkünkben olyan szuperélelmiszereket szedtünk össze, melyekről a legtöbb ember még csak nem is hallott, pedig elképesztő, milyen hatással lehetnek szervezetünkre és egészségünkre, ha rendszeresen...
Lifestyle
A guarana agyserkentő hatásaitól a matcha nyugtató tulajdonságáig ezek az italok egyszerre kínálnak energialöketet és fokozzák az éberséget és mentális fókuszt.
Home&Design
Ha egyszer bevezetjük a Kiyomeru elveit az életünkbe, a káosz többé nem uralkodik el az otthonunkban, és egy nyugodt, kiegyensúlyozott életet élhetünk.
Lifestyle
Talán éppen te és a párod lesztek azok, akik új mércét állítanak a történelemben?