Franciasaláta - Recept
Egy igazán gyors és könnyű recept, amely családi ebédekhez, de akár egy könnyed vacsoraként is megállja a helyét.
Hozzávalók
- 4 dl tejföl
- 2 dl majonéz
- mustár
- citromlé
- cukor
- só
- 4 db sárgarépa
- 15 dkg zöldborsó
- 4 db uborka
- 3 db krumpli
Elkészítés
A zöldségeket az uborka kivételével megpucoljuk, majd megfőzzük enyhén sós vízben. Amíg főnek a zöldségek keverjük össze a majonézes mártást. Ehhez a tejfölt és a majonézt egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük, ezután pedig hozzáadjuk a mustárt, a cukrot, sót és egy kevés citromlevet. Alaposan keverjük össze és tegyük félre. Ha a zöldségek megfőttek a zöldségek szedjük ki,hagyjuk hűlni,majd vágjuk össze őket és az uborkával együtt adjuk a majonézes mártáshoz. Az elkészült salátát tálalás előtt tegyük a hűtőbe 1-2 órára.