Francia melegszendvics
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha már unjuk a megszokott melegszendvicset, akkor próbáljuk ki az alábbi receptet, és egy újabb étellel egészíthetjük ki a kedvenc ételeinket tartalmazó listánkat.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 30 g dijoni mustár
- 4 szelet sonka
- 125 Maasdam sajt
- 2 tojás
- 50 ml tej
- 2 ek napraforgóolaj
- só, őrölt bors
Elkészítés
Kenjünk meg 4 szelet kenyeret a dijoni mustárral, tegyünk rá egy-egy szelet sonkát és egy-egy szelet sajtot, majd fedjük le a maradék 4 szelet kenyérrel. Verjük fel a tojásokat a tejjel egy mélytányérba és ízesítsük sóval, borssal.
Forrósítsunk fel 2 evőkanálnyi napraforgó olajat egy serpenyőben. Tegyük a szendvicseket a tojáskeverékbe, és hagyjuk benne állni 1 percig, majd fordítsuk meg.
Helyezzük a szendvicseket a serpenyőbe, süssük 3-4 percig mindkét oldalát, míg aranybarnára sül és a sajt ráolvad.
Fotók: macaroniandcheesecake.com