Francia fánk - Egy ellenállhatatlan sütemény

A francia fánk nem sokban különbözik az általunk jól ismert szalagos fánktól. Csupán a hozzávalók mennyisége, és a cukros máz más.

Hozzávalók kb. 40 darabra:

A tésztához:

  • 50 g vaj
  • 130 ml víz
  • 8 g kristálycukor
  • 3 g só
  • 70 g búzaliszt
  • 2 db egész tojás

A mázhoz:

  • 1 db egész tojás

A szóráshoz:

  • 30 g cukor

Elkészítés:
A vizet felfőzzük a vajjal együtt, hozzáadjuk a sót és a cukrot is. Ha felforr, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg össze nem áll. Ekkor félretesszük, és pár percig hűtjük. Utána a tésztához egy habverő segítségével, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyikkel szép simára dolgozva az egészet. Végül habzsákba töltjük, majd halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét megkenjük a tojással, és megszórjuk cukorral. A sütőt - légkeveréses üzemmódban - 200 fokra előmelegítjük. Kb. 20 percig sütjük a fánkokat, vagy míg szép aranybarnák nem lesznek. Frissen, és roppanósan is egyaránt ízletes!

Tea, vagy kávé mellé fogyasztható, de akár magában üresen, vagy töltve is nagyon különleges finomság lehet.

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Fashion&Beauty
Amal Clooney rálelt egy igazán divatos és könnyen kombinálható farmernadrágra, ami minden alkatú nőn jól mutat.
Lifestyle
Utazás
Az egyik autóst azt sem érdekelte, hogy a rendőrök orra előtt szabálytalankodik. Ennek nemcsak pénzbüntetés a vége, hanem a jogosítványodat is bevonják egy időre.
Lifestyle
Mindenki imád chipset ropogtatni, és közben még lehet pénzt is tudsz keresni. Ehhez viszont az kell, hogy gyártási hibás legyen az egyik chipsdarab.
Fashion&Beauty
Meglepően sokoldalú és különböző stílusokba is könnyedén beilleszthető.
Sztárok
Szikora Róbert és a felesége nem szeretik a nagy felhajtást, inkább az élet apró örömeit élik meg.