Francia fánk - Egy ellenállhatatlan sütemény

A francia fánk nem sokban különbözik az általunk jól ismert szalagos fánktól. Csupán a hozzávalók mennyisége, és a cukros máz más.
Hozzávalók kb. 40 darabra:
A tésztához:
- 50 g vaj
- 130 ml víz
- 8 g kristálycukor
- 3 g só
- 70 g búzaliszt
- 2 db egész tojás
A mázhoz:
- 1 db egész tojás
A szóráshoz:
- 30 g cukor
Elkészítés:
A vizet felfőzzük a vajjal együtt, hozzáadjuk a sót és a cukrot is. Ha felforr, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg össze nem áll. Ekkor félretesszük, és pár percig hűtjük. Utána a tésztához egy habverő segítségével, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyikkel szép simára dolgozva az egészet. Végül habzsákba töltjük, majd halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét megkenjük a tojással, és megszórjuk cukorral. A sütőt - légkeveréses üzemmódban - 200 fokra előmelegítjük. Kb. 20 percig sütjük a fánkokat, vagy míg szép aranybarnák nem lesznek. Frissen, és roppanósan is egyaránt ízletes!
Tea, vagy kávé mellé fogyasztható, de akár magában üresen, vagy töltve is nagyon különleges finomság lehet.