Főzés nélküli málnabefőtt - Hogy ne csak nyáron ehessünk belőle

A málna az egyik kedvenc gyümölcsünk, éppen ezért készítünk belőle befőttet, hogy ne csak nyáron ehessünk belőle. Mutatjuk, hogyan csináljuk!
Hozzávalók
- 2 kg málna
- 1,2 kg cukor
- 1 mk nátrium-benzoát
- 1 ek citromlé
Elkészítés
A málnát alaposan mossuk át, majd tegyük egy tálba. Szórjuk meg a tetejét a cukorral, hagyjuk így néhány órán keresztül, hadd eresszen levet. Ha ez megtörtént, kis üvegekbe adagoljuk a gyümölcsöt. A megmaradt levet keverjük el a nátrium-benzoáttal és a citromlével, majd öntsük az üvegekbe ezt is. Zárjuk le az üvegeket és száraz, hűvös helyen tartsuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!