Forró almaleves

Az almát sokféle módon lehet elkészíteni, de talán a legritkábban jut eszünkbe, hogy levest főzzünk belőle. Az alábbi recept ezen biztosan változtat.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 2-3 dl tejföl
- 1-2 dkg búzaliszt
- 1 db tojássárgája
- 4-5 dkg kristálycukor
- 1/2 db citrom
- csipet só
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés
Hámozzuk meg az almát, vágjuk ki a magházát, és daraboljuk fel. 2 liter vízzel tegyük fel főni, ízesítsük egy darabka fahéjjal, sóval, kristálycukorral és a citrommal. A lisztet a tejföllel keverjük el csomómentesre. Amikor az alma már majdnem puha (7-8 perc), sűrítsük be a levest a lisztes tejföllel, majd főzzük még pár percig. Forrón keverjük bele a tojássárgáját.
Ezt is ajánljuk: Képviselőfánk házilag - Katt ide!