Fokhagymás-sajtos karfiolpüré - A különleges köret

Ez a finom karfiolpüré remek köret lehet a különböző húsételekhez, különösen, ha már unjuk a krumplis verziót, de ha rajongunk ezért a zöldségért, akár magában is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- só és frissen őrölt bors
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1/3 csésze extra szűz olívaolaj
- 1/3 csésze tejszín
- 1/3 csésze reszelt sajt
Elkészítés
Tisztítsuk meg a karfiolt és bontsuk rózsáira. A megpucolt fokhagymával, sóval és sorssal ízesítve tekerjük alufóliába és így tegyük a sütőbe. Süssük addig, amíg megpuhul (nagyjából 40 percet igényel). Tegyük egy tűzálló tálba, alaposan törjük össze, adjuk hozzá az olívaolajat és a tejszínt. Keverjük össze és a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal, végül sózzuk, borsozzuk. 180 fokos sütőben süssük készre és máris fogyasztható akár köretként, akár magában.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!