Fokhagymás gombafejek nyárson - Grillsütő sem kell hozzá

Vegetáriánus főételnek vagy köretnek is kiváló ez a finom gombanyárs. Grillsütőre sincs hozzá szükség, a konyhában is elkészíthetjük. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók

  • 50 dkg cremini gomba
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél tk szárított oregánó
  • fél tk szárított bazsalikom
  • só és őrölt fekete bors
  • 2 ek apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés

Keverjük el a balzsamecetet, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az aprított oregánót és bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet öntsük rá a megtisztított gombákra. 10-15 percig hagyjuk pácolódni. Ezt követően húzzuk fel a gombákat a nyársra, majd helyezzük a sütőrácsra. 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre. Fogyasztás előtt díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: damndelicious.net

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
A Szeretettel, Meghan című új életmódsorozat ezen a héten debütált, és máris számos emlékezetes pillanatot tartalmaz – köztük például a sussexi hercegné vallomását arról, hogy férje, Harry herceg egy...
Lifestyle
A most következő képrejtvényt valóban csak azok képesek pár perc leforgása alatt megfejteni, akik emberfeletti IQ-val rendelkeznek.
Utazás
Nemrég az elmúlt esztendők legszélsőségesebb és legkiszámíthatatlanabb februárjának intettünk búcsút, s úgy tűnik, sem márciusban, sem áprilisban nem fogunk leszállni a meteorológiai hullámvasútról.
Home&Design
A konyha hangulatát számos tényező meghatározhatja, legyen szó a falak színéről, a bútorok stílusáról vagy a gondosan megválasztott dekorációról. Van azonban egy elem, amelyre kevesen fordítanak...
Lifestyle
Amikor az élet egyszerre két irányból követel figyelmet, az ember könnyen úgy érezheti, hogy lassan összeroppan.
Fashion&Beauty
A legújabb körömtrend a tavasz frissességét és sokszínűségét tükrözi, számos izgalmas színnel és dizájnnal.