Flan - Spanyol puding

A flan, egy spanyol puding étel. Előszeretettel fogyasztják karamellkrémmel.
Hozzávalók
- 120g + 180 g cukor
- 6 dl tej és 2 dl tejszín összekeverve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 rúd fahéj
- 1 citrom
- 3 nagy tojás
- 2 tojás sárgája
Elkészítés
A 120 g cukrot 2 evőkanál vízzel feltesszük egy serpenyőbe. Egy kicsit megpirítjuk, majd ismét teszünk bele egy kevés vizet. Ezt elosztjuk 6 adagra kis tálakba vagy poharakba. A tejszínes keveréket feltesszük a tűzre, beletesszük a vaníliát, a cirom héjat és a 180 gramm cukrot. Külön tálba az egész tojásokat és sárgáját összekeverjük. Habverővel felverjük a tejszínes keverékkel együtt. Ezt a krémet is szétosztjuk a formákban, Egy tepsibe tesszük őket, amit vízzel öntünk fel. 140 fokra, kb. 45 percre betesszük a sütőbe. Tegyük egy éjszakára hűtőbe majd hidegen tálaljuk.
Próbáld ki a tápiókás puding receptet is!
Oldalak
