Ferdinánd sütemény - Recept
A Ferdinánd sütemény legnagyobb előnye, hogy nem túl édes, ám íze mégis nagyon kellemes, ráadásul igen laktató finomság. Készítsük el, az egész család imádni fogja!
Hozzávalók
Tésztához
- 80 dkg liszt
- 8 dkg kristálycukor
- 8 dkg margarin
- 4 dkg élesztő
- 4 tojás
- 5 dl tej
Töltelékhez
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
Tetejére
- 2 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 4 dl tej
Elkészítés
Futassuk fel az élesztőt a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tegyük egy nagyobb tálba és gyúrjuk tésztává. Egy órán keresztül hagyjuk kelni, majd vegyük kétfelé és nyújtsuk ki. Az így kapott lapokat kenjük meg a margarinból, a kristálycukorból és a vaníliás cukorból készített masszával, majd tekerjük fel, ahogyan a bejglit szoktuk. A tekercseket vágjuk nagyjából 2 cm vastagságú szeletekre úgy, hogy csigaformákat kapjunk. Ezeket a csigákat helyezzük el egymás mellé a margarinnal kikent tepsiben, és kenjük meg a tetejüket két tojással. Süssük meg, és ha látjuk, hogy pirul a teteje, locsoljuk meg a cukorral elkevert tejjel. Ismételjük meg a műveletet többször, míg el nem fogy az öntet. Ha kedvünk tartja, vaníliasodót is készíthetünk mellé, úgy még finomabb.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!