Epres-vaníliás torta - Ezután mindenki megnyalja mind a tíz ujját
Ha a nyári időszakban valami könnyed, de dekoratív finomságra vágyunk, készítsünk eperdarabokkal díszített vaníliás tortát - egy ilyen finomság után biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját!
Hozzávalók a tésztaalaphoz
- 10 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
Elkészítése
Először gyúrjuk egynemű tésztává a hozzávalókat – kicsit olyan lesz, mint a linzertorta alap. Ahhoz, hogy tényleg egységes állagot kapjunk, elmaradhatatlan, hogy a gyúrást saját két kezünkkel végezzük el.
Egy kivajazott tepsibe egyengetjük el a tésztát, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 15-20 percre. A biztonság kedvéért tartsuk rajta a szemünket, nehogy a tészta túlságosan kiszáradjon a végére.