Eperdzsem nyírfacukorral - Recept

Ha szeretnénk meghosszabbítani az eperszezont és télen is fogyasztani ebből a finomságból, készítsünk belőle dzsemet! Mutatjuk az elkészítési módját!

Hozzávalók

  • 3 kg eper
  • 2 kg nyírfacukor
  • 1 tk citromsav

Elkészítés

Az epret tisztítsuk meg: alaposan mossuk meg és szedjük le a szárát. Csepegtessük le, ezt követően pedig öntsük egy nagy edénybe. Szórjuk rá a cukrot és hagyjuk egy órát állni. Adjuk hozzá a citromsavat, majd folyamatosan kavargatva főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. (Ez kb. 50 percet vesz igénybe.) A lekvárt töltsük befőttes üvegekbe, zárjuk le a tetejüket, majd egy napon keresztül dunsztoljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: purplefoodie.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sokak életét keseríti meg a horkolás, amely lehet közel ártalmatlan, de akár a súlyos alvászavar jele is - ezekkel kapcsolatban osztott meg fontos tudnivalókat a szakorvos.
Egészség
Ha te is szeretnéd megőrizni a memóriád és a kognitív képességeidet minél tovább, akkor érdemes ezekből a finom fűszerekből a lehető leggyakrabban fogyasztanod.
Egészség
Egy élelmiszer-szakértő szerint életveszélyes is lehet egy bizonyos finomság túlzott fogyasztása, ezzel pedig jobb, ha minél több ember tisztában van, hiszen egy közkedvelt, hazánkban is népszerű...
Sztárok
De nem csupán a hercegnének, hanem a királyi család összes tagjának, bármilyen furcsán is hangzik.
Lifestyle
Meglehetősen nehéz nap vár a Nyilasra. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy csupán egy népszerű, szinte minden háztartásban megtalálható gyümölcsre lesz szükséged ahhoz, hogy a burgonya ne csírázzon ki, és hetekig eltartható legyen?