Eperlekvár - A reggeli elengedhetetlen hozzávalója

A hosszú tél után a szervezetünk nagyon vágyakozik a friss gyümölcs után. Ha azonban túl sokat vettünk belőle, akkor se dobjuk ki a felesleget, inkább készítsünk belőle lekvárt.

Hozzávalók (kb. 1 literhez)

  • 1 kg eper
  • 60 dkg cukor
  • 2 ek gyümölcspálinka

Elkészítés

Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd lecsepegtetjük. Ezután egy lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen, amelyet később leöntünk az eperről. Ezután gyakori kevergetés mellett sűrű péppé főzzük, azonban óvatosan kevergessük, hogy a szemeket nehogy összetörjük! Most hozzáönthetjük a pálinkát. A forró lekvárt az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Minden, amit a lekvárkészítésről tudni kell - Katt ide!

Fotó: myitaliansmorgasbord.com

Oldalak

Sztárok
A mexikói énekes-színésznő visszafelé öregszik: Thalía a mai napig megbabonázza a világot szépségével, valamint bomba alakjával, amit a minap egy mini ruhában is megmutatott.
Sztárok
Harry állítólag egy dolgot sérelmez nagyon, és teljesen kiakadt azon, hogy családja kicsit sem értékeli azt az erőfeszítést, amit nemrégiben tett épp a palota érdekében.
Lifestyle
Nem egyszerű feladat megtalálni a számunka megfelelő terapeutát. Az alábbi egy kérdéssel viszont könnyen tesztelhetjük, hogy valódi szakemberrel van-e dolgunk.