Egzotikus almás-mangós pohár desszert

Télen sokkal több gyümölcsöt kell fogyasztanunk annak érdekében, hogy meglegyen a szükséges napi vitaminbevitel. Ha nem szeretnénk csak úgy magában enni a gyümölcsöket, akkor készítsünk belőlük desszertet.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 2 db érett mangó
- 100 g zabkeksz
- 2 ek. méz
- 1 ek. vaj
- 3 dl vörösáfonyalé
- 1 lime leve
- 5 dkg cukor
- 1 kk. fahéj
- 4-5 mentalevél
Elkészítés
A gyümölcsöket pucoljuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Egy kis edényben a vörösáfonyaléből, a cukorral, a mentával, a lime levével és a fahéjjal készítsünk redukciót, azaz 10 perc alatt elforralva sűrítsük be. Ha elkészült, a mentaleveleket halásszuk ki a redukcióból.
A zabkekszet késes darálóban vagy kézzel törjük össze kis darabokra, locsoljuk meg mézzel, majd pár perc alatt egy serpenyőben vajon pirítsuk meg a morzsát.
Tálaláskor öntsük a pohárba a redukciót, majd halmozzuk bele a gyümölcsöket, végül szórjuk meg a pirított mézes morzsával.
Ezt is ajánljuk: Villámgyors almás sütemény - Katt ide!
Fotó: mango.org