Egyszerű és egészséges: Halgolyók citromfűnyárson

A szakemberek szerint hetente minimum egyszer ajánlott halat fogyasztanunk egészségünk megőrzése érdekében. A következő receptünk nemcsak ennek az elvárásnak tesz eleget, hanem finom és egyszerűen elkészíthető is.
Hozzávalók:
350 g tőkehal
1 hagyma
250 g főtt burgonya
4 cl vörösbor
só, bors
2-3 tojás
zsemlemorzsa
8-10 dn citromfűpálcika
olaj
Elkészítés:
Forrásban lévő vízben negyed óra alatt főzzük meg a halat. Várjuk meg míg kihűl, ezután könnyedén eltávolíthatjuk a gerincet és a bőrt is. Daráljuk le a halhúst, a hagymát vágjuk apró darabokra, a főtt burgonyát pedig törjük össze villával. A halat, a burgonyát és a hagymát tegyük bele egy tálba, keverjük össze alaposan, sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a vörösbort. Üssük fel a tojásokat, majd keverjük bele az egyvelegbe, egészen addig, amíg egynemű masszát nem kapunk. Ha túl hígnak találjuk, adjunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. Formázzunk belőlök kisebb gombócokat, majd húzzunk néhány golyót a pálcikára és süssük őket aranybarnára. Friss salátával tálalva könnyű nyári éhségűző.
Oldalak
