Egy csodás étel krumpliból- tócsni
Ma egy hagyományos magyar étet a tócsni elkészítését mutatjuk meg nektek, az alap recept is nagyon finom, hát még ha az extra változatot is kipróbáljátok!
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 2 egész tojás
- 3 ek liszt
- Olaj a sütéshez
- Ízlés szerint bors
- Ízlés szerint só
- egy csipet szerecsendió
Elkészítés:
- A krumplit nyersen megtisztítjuk, megmossuk majd lereszeljük nagylyukú reszelőn
- A reszelt burgonyát tálba tesszük, majd hozzá adjuk a tojást és a lisztet
- A masszát sóval és borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük
- A krumplis masszát hamburger méretűre és formájúra lapítjuk
- A krumpli hamburgerek mindkét oldalát bő forró olajban aranybarnára sütjük
Tipp: Aki ropogósan szereti a tócsnit, az lazábbra gyúrja a krumpligombócokat, akik puhábban szeretik, zömökebb gombócokat készítsenek!
Tálalás:
A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal. De akik, szeretik az extrémebb változatot készítsék a masszát fűszer nélkül és fogyasszák a készételt lekvárral vagy porcukorral, így is nagyon ízletes!