Édes krumpli karamellizált hagymával - Vega finomság

Néha nem árt kicsit visszafogni a nagy evészetet, de egy ilyen krumplis vacsival elégedetten és bűntudat nélkül térhetünk nyugovóra.
Hozzávalók
- 2 db édes krumpli
- 1 evőkanál olivaolaj
- 2 db piros kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
- 1 db vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 1 csésze zsírszegény tejföl
- só, bors az ízesítéshez
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Tisztítsuk, majd szárítsuk meg az édes burgonyát, kicsit szurkáljuk be a tetejét és rakjuk a tepsibe. Kb. 50 percig, addig süssük, amíg a krumpli villával könnyen áttörhető nem lesz. Egy serpenyőben közepes lángon melegítsünk olajat, keverjük hozzá a hagymát és a paprikát. Süssük így addig, amíg a hagyma meg nem puhul, utána vegyük a legkisebb lángra és süssük tovább, míg a hagyma nagyon lágy és barna nem lesz. Törjük szét a krumplit, majd öntsük össze a hagymás keverékkel.
Tejföllel leöntve tálaljuk.
Készítsd el ezt is: kemencés burgonya!