Ecetes sárgadinnye - Isteni savanyúság
Talán nincs is olyan zöldség vagy gyümölcs, amit ne lehetne savanyítani. Próbáltad már sárgadinnyével? Ha nem, most itt a lehetőség! Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 1 kg sárgadinnye
- 30 dkg cukor
- 2+2 dl borecet
- bors
Elkészítés
A sárgadinnyét vágjuk ketté, hámozzuk meg, a magját kaparjuk ki és a húsát vágjuk ujjnyi darabokra. Tegyük bele egy tálba, öntsük rá a borecetet (annyit, hogy éppen ellepje) és pár órára hagyjuk pihenni. Főzzünk szirupot a cukorból és 2 dl borecetből, majd a lecsepegtetett dinnyét tegyük bele. Ha összeforrt, adjunk hozzá egy csipetnyi borsot. Zárjuk el a gázt és egy napig hagyjuk állni. Ekkor töltsük üvegekbe a dinnyét, a levét felforralva öntsük rá, kössük le és dunsztoljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!