Ecetes ribizli - Recept
Elsőre talán kissé furcsán hangzik a neve, de az ecetes ribizli remekül feldobja például a vadhúsokat. Érdemes belőle eltenni, a végeredmény nagyon finom!
Hozzávalók
- 1,5 kg ribizli
- 30 dkg cukor
- 5 dl borecet
- fahéj, szegfűszeg
Elkészítés
Főzzünk szirupot: tegyük fel főni a borecetet a cukorral, ízesítsük egy kis fahéjdarabbal és szegfűszeggel. Miközben forr, szedjük le a habját és vegyük ki belőle a fűszereket. Ha elég sűrűvé vált, tegyük bele az alaposan megtisztított és leszemezett ribizlit. Ha összeforrt, tegyük félre. A második nap szűrjük le a levét, forraljuk fel, hűtsük le és ismét öntsük rá a gyümölcsre. Ugyanezt végezzük el a második napon is. Végül töltsük a ribizlit üvegekbe és így öntsük rá a szirupot. Kössük le az üveget és a víz forrásától számított 10 percig dunsztoljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!