Ecetes krumplisaláta
Próbáld ki az egyszerű és gyorsan elkészíthető ecetes krumplisaláta receptünket, melyet akár húsok mellé is fogyaszthatsz.
Hozzávalók
- 1 kg főzni való krumpli
- 2 fej hagyma (legjobb a lila hagyma hozzá)
- 2 ek. ecet
- 4 ek. (por)cukor
- só, bors
- víz
Elkészítés
A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük. Ezután meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A cukrot, ecetet összekeverjük, és felöntjük kb. fél liter vízzel. Hozzáadjuk a borsot, a megpucolt, felkarikázott hagymát, majd végül hozzáadjuk a felkarikázott krumplit. Akár azonnal is tálalható, de akkor a legfinomabb, ha pár órát állni hagyjuk.
Ezt is ajánljuk: Majonézes krumplisaláta - Katt ide!
Fotó: eatsmarter.de