Diós répatorta - Recept
Egy finom répatortának senki nem tud ellenállni, sőt, ha dióval ízesítjük az édességet, a végeredmény még mennyeibb lesz!
Hozzávalók
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg rétesliszt
- 4 tojás
- 1 citrom
- 1 csomag sütőpor
- sütőmargarin
Elkészítés
Elektromos habverővel keverjük habosra a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat. A sütőport a liszttel és a dióval forgassuk össze, majd adjuk hozzá az előbb elkészített masszához. Ezt követően reszeljük bele a répát és a citrom levét pedig facsarjuk ki. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és ezt is adjuk hozzá az előzőekhez. Kenjünk ki margarinnal egy sütőformát és simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben körülbelül 170 fokon egy órán keresztül süssük. Ha elkészült, megolvasztott csokoládéval kenjük be a tetejét és a szélét.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!