Diós-málnás szelet - A legjobb, diétás verzió
Elsőre talán nem is gondolnád, hogy a következő süti diétás! Istenien néz ki és nagyon finom. Olvasd el szerzőnk, a PaleoVital blog szerkesztőjének receptjét és próbáld ki!
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 e.k. darált dió
- 1 e.k. kókuszliszt
- 4 e.k. eritritol
- 1 t.k. szódabikarbóna
- fél citrom leve
- 1/2 k.k őrölt fahéj
- 2 tojás
- 0,5 dl cocomas kókusztejszín vagy víz
Elkészítés
A tojásfehérjét felverem kemény habbá, majd a többi hozzávalót is hozzákeverem és egy 20X30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát. 200 fokon 20 percig sütöm.
A diókrémhez
- 1,5 dl kókuszzsír
- 6 ek darált dió
- 2 ek mandulaliszt
- 2 ek nyílgyökérliszt
- 4 ek eritritol
- 0,5 dl kókuszkrém
Elkészítés
Az összes hozzávalót pár percig összefőzöm, rotyogtatom kicsit, utána hűtőben kihűtöm, hogy kenhető legyen. A tésztát kettévágom keresztben. Megkenem a krém 2/3-ával. Málnákat nyomkodok a tetejére. Ráteszem a másik tésztalapot és a tetejére is kenek a krémből. Hűtőben jó tárolni, mert szobahőmérsékleten a kókuszzsír olvad.
Olvasd el ezt is:
Hamis csokiszalámi házilag - Mandulaliszttel és aszalt gyümölcsökkel