Dijoni szószos gombás-hagymás csirkemell - Ellenállhatatlanul finom
Ha még nem tudod, mit főzz holnapra, mutatunk egy remek alternatívát! Ez a dijoni szószos gombás-hagymás csirkemell garantáltan ízleni fog az egész családnak.
Hozzávalók
- 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
- ¼ csésze liszt
- ½ tk só
- ¼ tk frissen őrölt fekete bors
- 4 ek extra szűz olívaolaj
- 4 csésze szeletelt gomba
- 1 csésze szeletelt lilahagyma
- 2 ek apróra vágott friss rozmaring
- 3 ek dijoni mustár
- ½ csésze fehérbor
- 2 ek apróra vágott friss petrezselyem
- ¼ csésze csirkehúsleves
- ¼ csésze tejszín
- 2 ek vaj
Elkészítés
A csirkemelleket tegyük bele egy tálba, sózzuk, borsozzuk és forgassuk bele a lisztbe. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a húsokat és mindkét oldalukat pirítsuk át 3-4 perc alatt. Ezt követően tegyük félre a húsokat. A serpenyőben pároljuk meg a gombát, majd 3 perc múlva adjuk hozzá a hagymát és a rozmaringot. Pár perc múlva öntsük bele a bort és adjuk hozzá a mustárt. Végül jöhet hozzá a petrezselyem, a vaj és a tejszín. Keverjük el, majd tegyük bele a húsokat. Főzzük addig, míg teljesen meg nem puhul a hús.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!