Diétázók sütije - Zabpelyhes keksz

Fogyókúrában sem kell lemondanunk egy kis nassolásról, ha ezt a kekszet választjuk, hisz magas rosttartalmánál fogva serkenti az emésztést és ha a benne lévő tejcsokoládét étcsokoládéval helyettesítjük, máris lefaragtunk még egy kicsit a kalóriatartalmából.

Hozzávalók
15 dkg puha vaj
6 dkg barna cukor
6 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (lehet folyékony is)
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg teljesőrlésű liszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg tejcsokoládé, apróra vágva (elhagyható)

 

Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra mjad kibélelünk egy tepsit alufóliával. Ezután egy nagy tálba kimérjük a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet a szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is. A vajat robotgéppel habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. A csokit felaprítjuk és a lisztes keverékhez szórjuk, majd a cukros-tojásos keveréket hozzákeverjük és az egészet fakanállal jól összedolgozuk. A tésztából diónyi adagokat teszünk egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítjuk. A zabpelyhes tallérok 10-12 perc alatt elkészülnek. Melegen még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.

Körülbelül 30 tallér lesz belőle.

Jó étvágyat!

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Sztárok
A jordán királyné férje, II. Abdullah a Jordán Hasemita Királyság uralkodója a mai napon lett 63 éves, ez alkalomból pedig felesége posztolt is magukról egy közös fotót, melyen Rániját a világ...
Sztárok
Heidi Klum büszkébb már nem is lehetne: lánya, Leni után most idősebbik fiai is követni kezdte a pályán, a kifutón pedig egyenesen a párizsi divathét során debütált.
Fashion&Beauty
Ha csak egy káprázatos outfitet nézel ma meg, akkor az Charlène monacói hercegné kabátruhája legyen.
Lifestyle
A Vízöntő legyen óvatos, különben bajba kerülhet! Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Mérleget akkora csalódás éri, ami az egész hétvégéjét beárnyékolhatja. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Egészség
Persze egyáltalán nem kell megijednünk ettől a zöldségtől, inkább csak oda kell figyelni arra, hogyan fogyasztjuk.