Diétás zabpelyhes keksz - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha szeretsz nassolni, de aggódsz az alakod miatt, akkor készítsd el ezt a receptet. Ebből a finom kekszből bármennyit ehetsz, hiszen diétás.
Hozzávalók
- 15 dkg puha vaj
- 6 dkg barna cukor
- 6 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 1 tojás
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 10 dkg tejcsokoládé, apróra vágva
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, majd kibélelünk egy tepsit alufóliával. Ezután egy nagy tálba kimérjük a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet a szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is. A vajat robotgéppel habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. A csokit felaprítjuk és a lisztes keverékhez szórjuk, majd a cukros-tojásos keveréket hozzákeverjük és az egészet fakanállal jól összedolgozzuk. A tésztából diónyi adagokat teszünk egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítjuk. A zabpelyhes tallérok 10-12 perc alatt elkészülnek. Melegen még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!