Desszert mára: Almás pite karamellával
Hétvégén jobban ráérünk a konyhában sürgölődni. Készítsd el receptajánlatunkat, az almás pitét, melyet karamellával bolondíthatsz meg.
Hozzávalók:
Tészta:
• 250 g rétesliszt
• 125 g vaj
• só
• 1 dl víz
Töltelék:
• 400 g hámozott alma
• 20 g vaj
• 60 g porcukor
• kis pohár rum
Máz:
• 2 db tojás
• 100 g porcukor
• 75 g darált mandula
• 100 g tej
Elkészítés:
Készítsük el a tésztát, nyújtsuk ki, majd tegyük kizsírozott sütőformába. A forma szélét is fedje be a tészta. Villával szurkáljuk meg. A cukorból karamellát készítünk, hozzáadjuk a vajat és beleöntjük a rumot. Azonnal hozzáadjuk a kis négyzetekre vágott almát. Ezt a keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A tojásokat cukorral kikeverjük, a mandulát tejjel elkeverve hozzáadjuk és az almás rétegre öntjük. Előmelegített sütőben sütjük.
Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.