Currys csirke spárgával tortillában
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Nyáron nem igazán kívánjuk a nehéz ételeket, de azért vágyunk a különleges ételek ízére. Ez a recept tökéletesen kielégíti mindazokat, akiknek nincs sok idejük főzni, de szeretnének valami finomat enni.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 2 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg spárga
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg trappista sajt
- 4 db tortilla
- 2 db paradicsom
- fél fej hagyma
- 1 kis pohár tejföl
- curry
- snidling
- só
- bors
Elkészítés
Serpenyőben, kevés olajon olvasszunk vajat, majd ehhez adjuk hozzá a meghámozott, félbevágott spárgát. Pároljuk 8-10 percig. Eközben vágjuk fel kockákra a csirkemellet és a hagymát is. A hagymát pirítsuk meg egy kis olívaolajon, aztán adjuk hozzá a csirkemell kockákat. Curryvel, sóval és borssal ízesítsük. Miután kész van a spárga és a csirke, vegyük elő a tortilla lapokat, kenjük meg tejföllel, majd szórjuk meg az apróra vágott snidlinggel. A paradicsomot vágjuk karikákra, és helyezzük el a tortillákon. Ezután tegyük rá a húst és a spárgát is. A tetejét szórjuk meg reszeltsajttal, göngyöljük fel. Tegyük bele a kész darabokat egy kevés olajjal kikent tepsibe, majd süssük őket 180 fokon 8 percig. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis snidlinggel a tetejét.
Ha a desszertnél is az egszerűség a fő szempont, kóstold meg a joghurtos lepényt!