Cukkinis palacsinta tejfölös gombamártással - Nem csak vegáknak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha palacsintára vágysz és kipróbálnál egy különleges ízvilágot, akkor mindenképp készítsd el ezt az egyszerű, de mégsem hétköznapi ételt! Kiváló ebéd, vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják. Irány a konyha, elő a serpenyővel!
Hozzávalók
A palacsintához:
- fél cukkini
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- só
- bors
- bazsalikom
A töltelékhez:
- 25 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- bazsalikom
- petrezselyem
A díszitéshez
- parmezán
Elkészítés
A hámozatlan cukkinit lereszeljük, megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a nedvességet. Keverjünk lisztből, tojásból, tejből és vízből palacsintatésztát, majd adjuk hozzá a cukkinit. Szórjunk bele a finomra vágott friss bazsalikomlevelet, ez adja majd a tészta pikáns ízét, majd süssünk a masszából hagyományos méretű palacsintákat. A felforrósított olajon a finomra vágott hagymát és gombát pirítsuk aranybarnára, fűszerezzük bazsalikommal és petrezselyemzölddel, majd habarjuk be (tejföl, liszt). Adagoljuk a gombás bazsalikomos tölteléket a palacsintákra, tekerjük fel, vagy hajtsuk négybe, ízlés szerint díszítsük parmezánnal, majd egymás mellé helyezve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!