Csokoládés túrótorta - Recept
Egy igazán könnyű és finom édesség, ami biztosan az egész család kedvence lesz. A vasárnapi ebéd mellé, de akár családi ünnepeken is megállja a helyét ez az édesség.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 2 kanál cukor
- 12 dkg liszt
- só
A töltelékhez:
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 tojás
- só
- 10 dkg étcsoki
- vaníliakivonat
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk és beleöntjük egy tálba, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót. Miután a tésztát összeállítottuk, tegyük egy tortaforma aljába és süssük meg. Amíg a tészta sül állítsuk össze a krémet. Ehhez a mascarponét felhabosítjuk egy kézi mixerrel, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, a kakaóport és egy kevés sót. Ezután beleütjük a tojást és alaposan elkeverjük a krémben, végezetül pedig a felolvasztott étcsokoládét is hozzáadjuk a krémhez. Ezután az elkészült krémet öntsük a korábban kisütött és kihűlt tészta tetejére, majd a torta formát helyezzük egy nagyobb tepsibe, amelynek az aljára tegyünk annyi vizet,ami körbeéri a tortaformát. Így süssük nagyjából egy órán keresztül, amíg a sajtkrém is átsül. Befejezésként pedig tegyük a hűtőbe a süteményt, így a sajtkrém teljesen megszilárdul.