Csokoládés meggylekvár - Mennyei íz!
Egy nem mindennapi lekvár, ami még élvezetesebbé teszi a desszertjeinket.
Hozzávalók 1 liter lekvárhoz:
- 1 kg meggy (magozva)
- 10 dkg keserű csoki
- 40 dkg cukor
- étkezési szalicil
- meggypálinka (de lehet másféle is)
Elkészítés:
A meggyet öntsük egy fazékba, szórjuk rá a cukrot, majd lassú tűzön 3-4 órát kevergetve főzzük, míg jó sűrű nem lesz. Ekkor öntsük hozzá a pálinkát és kevés ideig forraljuk, majd pürésítsük botmixerrel. Végül keverjük hoza kockákra tördelt csokit. Az egészet töltsük kiforralt üvegekbe, tegyünk a tetejükre késhegynyi szalicilt, majd zárjuk le az üvegeket és a dunsztban hagyjuk kihűlni a lekvárt.