Csokoládés meggylekvár - Mennyei íz!

Egy nem mindennapi lekvár, ami még élvezetesebbé teszi a desszertjeinket.

Hozzávalók 1 liter lekvárhoz:

  • 1 kg meggy (magozva)
  • 10 dkg keserű csoki
  • 40 dkg cukor
  • étkezési szalicil
  • meggypálinka (de lehet másféle is)

Elkészítés:
A meggyet öntsük egy fazékba, szórjuk rá a cukrot, majd lassú tűzön 3-4 órát kevergetve főzzük, míg jó sűrű nem lesz. Ekkor öntsük hozzá a pálinkát és kevés ideig forraljuk, majd pürésítsük botmixerrel. Végül keverjük hoza kockákra tördelt csokit. Az egészet töltsük kiforralt üvegekbe, tegyünk a tetejükre késhegynyi szalicilt, majd zárjuk le az üvegeket és a dunsztban hagyjuk kihűlni a lekvárt.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A pite sütése nemcsak egy hagyományos konyhai feladat, hanem igazi művészet is, ahol minden egyes lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a végeredmény egy tökéletes, könnyed és ínycsiklandó sütemény...
Sztárok
Az életkor előrehaladtával az ember mindennapjaiból egyre inkább kiszorul az aktivitás és a testmozgás, Arnold Schwarzeneggernek azonban eltökélt szándéka, hogy bebizonyítsa: a mozgás lehetősége...
Lifestyle
Az interneten bemutattak egy trükköt, amivel sokkal könnyebb és gyorsabb sajtot reszelni, de igazából meg is lehet úszni az egészet.
Lifestyle
Egy biztos, a régi normák már nem érvényesek a társkeresésben, ugyanis a Z generáció újraírja a játékszabályokat.
Home&Design
Ha jól kombináljuk más színekkel és anyagokkal, ez az árnyalat nemcsak trendi, de örökérvényű is lesz.
Sztárok
Katalin hercegné lassan 15 éve a brit királyi család tagja, ám az köztudott, hogy a lánykérést megelőzően Vilmossal kisebb hullámvölgybe került a kapcsolatuk, ami a leendő királyné szüleit is...