Csokis-céklás muffin - Igazi különlegesség

aA cékla és a csokoládé ízének harmóniája különleges egyveleget alkot ebben az édességben. Gyermekeknek is bátran ajánlott, hiszen úgy fogyaszthatnak zöldséget, hogy szinte észre sem veszik.
Hozzávalók
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 1,5 dl olaj
- 15 dkg főtt, reszelt cékla
- csipet só
- fél tk. reszelt citromhéj
- 1 tk. rumaroma
- 1 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 20 dkg liszt
- fél tk. szódabikarbóna
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben elkészítjük a tésztát: a cukrot és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a reszelt céklát, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat, a rumaromát és a vaníliás cukrot. Az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és az is hozzákeverjük. Amikor egyneművé válik, hozzáadjuk a lisztet, amelyben előtte elkevertük a szódabikarbónát. Muffin papírokkal kibélelt muffin formákba töltjük, és 150 fokon, nagyjából fél óra alatt készre sütjük.
Frissen, de már kihűlt állapotban tálaljuk!
Oldalak
